2011. augusztus 26., péntek

Tájékoztató a Józan Babák Klub Alternatív Terhesgondozás és Családgondozás programjáról

KAPCSOLATFELVÉTEL
Józan Babák droghasználó szülők önsegítő csoport ügyelete:
személyesen szerdán, csütörtökön, pénteken 10 és 16 óra között Budapest VIII. kerület, Magdolna utca 43. szám alatt, telefonon (naponta 12 és 18 óra között) a 06-70-389-28-18-as számon, elektronikus levélben az oaoa@jozanbabak.hu vagy a jozanbabakklub@gmail.com címen.

NÉVTELEN TANÁCSADÁSOK
Minden szerdán, 12 és 16 óra között: Dr. Parádi József neurológus, pszichiáter, pszichoterapeuta.
Páratlan héten pénteken, 13 és 16 óra között: Dr. Olawuyi Sámuel szülész-nőgyógyász és Asbóth Katalin védőnő.
Minden pénteken, 13 és 16 óra között: Dr. Hittig Beatrix ügyvéd (családjog, gyermekjog).
Általános információ: Oberth József (naponta 12 és 18 óra között), 06-20-912-71-62.

ELLÁTÁS ÉS TÁMOGATÁS
1. lépésként, a jelentkező várandós nő vagy legfeljebb 1 éve szült édesanya kapcsolatot vehet fel a Józan Babák önsegítő csoport korábban droghasználó tagjával, aki tájékoztatást nyújt számára a választható szolgáltatásokról.
A terhesség alatt jelentkező nő, ha állapota nem egyértelmű,
- helyben elvégzett terhességi teszttel,
- vagy egészségügyi dokumentummal igazolhatja.
Névtelen szakmai szolgáltatásaink igénybe vétele előtt a dokumentumról helyben másolatot készíthet, és a másolaton törölheti személyi azonosító adatait, amelyek helyett a továbbiakban egy álnevet vagy kódot használhat.
2. lépésként, a Józan Babák Klubban álnéven orvosi, jogi, szociális, pszichológiai szolgáltatásokat kereshet fel. Kérésére a Józan Babák önsegítő csoport egy tagja kíséri őt.
A várandós nő vagy édesanya átlagosan nyolc alkalommal, ha legalább 60 perces szakmai tanácsadáson vesz részt, alkalmanként 3000 Ft (háromezer forint) értékű adományt kap.
3. lépésként, kérésére, a várandós nőt segítjük felkeresni a normál terhesgondozást (védőnő, háziorvos, szülész-nőgyógyász), illetve az édesanyát bármely egészségügyi, szociális, jogi ellátást, ahová - igény szerint - a Józan Babák önsegítő csoport tagja elkíséri.

INGYENES TERHESSÉGI TESZT
Ingyenes terhességi tesztet nyitva tartási időben, kizárólag személyesen, bárki kérhet, valamint a tesztet helyben elvégezheti. (Név vagy egyéb adat megadása nem szükséges.)

FOGAMZÁSGÁTLÁS
Fogamzásgátlással kapcsolatban nőgyógyász kollégánk ingyen és név vagy más adat megadása nélkül ad felvilágosítást. Indokolt esetben, kizárólag már regisztrált kliensünk részére, támogatjuk a fogamzásgátlást célzó beavatkozást.


A Józan Babák Klub Alternatív Terhesgondozás és Családgondozás fő támogatói 2011-ben:


Budapest Fővárosi Önkormányzat


Budapest Józsefvárosi Önkormányzat

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése