2011. december 20., kedd

Átalakul a Józan Babák Klub

Anyukám világa címmel induló projektünk nyomán, 2012. januártól átalakul a Józan Babák Klub működése. Változatlanul elérhetők lesznek a Józan Babák droghasználó szülők önsegítő csoportja ügyeletesei, rendelkezésre áll lélektani és családjogi tanácsadás, valamint selyemfestő és playback-színházi foglalkozásokra várjuk vendégeinket. Új szolgáltatásként, pszichológiai és jogi elektronikus tanácsadással is jelentkezünk.

2012 és 2013 tavaszán is megrendezzük Gyermekvállalás és droghasználat című szimpóziumainkat, továbbá ugyanebben a témakörben hazai és külföldi szakirodalmi ismertetőket jelentetünk meg.

A Józan Babák Klub Playback-színháza tíz hétvégi tréninget tart a következő két évben, amelyeken a Szegletkő Gyermekotthon (Alsónémedi) disszociális serdülő lakóival dolgozik együtt. A programban, színészi alapképzés mellett, improvizációs színpadi eszközökkel morális dilemmákat dolgozunk fel, a közös játék erkölcsi ítéletalkotásra gyakorolt hatását vizsgálva. A kutatás eredményét 2013 végén megjelenő, a playback-színház műfaját, hazai és nemzetközi történetét, honi társulatait bemutató könyvben jelentetjük meg.

Fenti projektünkkel párhuzamosan, sajnálatosan veszélybe került nőgyógyászati tanácsadásunk, illetve a Józan Babák Klubban szociális munkás álláshelyeket kell megszüntetni. Ennek oka, hogy a Fővárosi Önkormányzat jövőre nem támogatja szolgáltatásainkat, ahogyan a központi költségvetés sem, hasonlóan alacsonyküszöbű programok sokaságához. A költségvetéshez kapcsolódó döntésről Sárosi Péter a TASZ Drogriporter oldalán közöl interjút Puy Tamással, az Art Era Alapítvány vezetőjével, továbbá egy körképet Érvágás a hazai ártalomcsökkentésnek címmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése