2012. január 14., szombat

Kiállítás anonim és ártalomcsökkentő addiktológiai programok dokumentumaiból

A Magyar Emberi Jogvédő Központ – Józan Babák Klub 2012 áprilisában ismét megrendezi Gyermekvállalás és droghasználat című szimpóziumát.

Idén a rendezvényt kiállítás kíséri: terveink szerint, hazai anonim önsegítő/tapasztalati és professzionális segítő, valamint ártalomcsökkentő addiktológiai szolgáltatások dokumentumait mutatjuk be. A kiállítás megrendezéséhez, ezúton kérjük minden érintett programban aktív Barátunkat és Kollégánkat, hogy segítsen bennünket a következők gyűjtésében:
-információs kártya, 
-szórólap, 
-plakát, 
-könyv (amennyiben az eredeti könyv nem áll rendelkezésre, a könyv adatai, borítója, kivonata stb.), 
-fénykép, 
-videó, 
-honlap arculata,
-logó,
-bármi más ide sorolható.

A program (tervezete), ahol a kiállítási anyag megjelenik:

Cím: Gyermekvállalás és droghasználat – a Józan Babák Klub 2012. évi szimpóziuma és kiállítása
Helyszín: Józan Babák Klub, Budapest VIII. kerület, Baross utca 118. (a Baross utca és Kálvária tér sarkán található volt háziorvosi rendelő)
Időpont: 2012. április 20., péntek
Támogatók: Európai Unió, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával („Anyukám világa – Józan Babák Klub drogalternatíva” című projekt, TÁMOP-5.2.5/B-10/1-2010-0099) és Józsefvárosi Önkormányzat
Előadások témái: droghasználó várandós nők, illetve nők, szülők, gyermekeik és hozzátartozóik addiktológiai (szociális, egészségügyi) ellátásokban, jogsegélyben, a gyermekvédelemben, önkéntes és önsegítő programokban.

További tervek:
A kiállítási anyagot szolgáltató személyekkel, szervezetekkel történő külön megállapodás alapján, tervezzük, hogy a bemutatott dokumentumokat digitalizált formában közzétesszük, illetve – lehetőség szerint – időszakosan vagy állandó látogatható tárlókban helyezzük el.

Kontakt:
A jozanbabakklub@gmail.com címen várjuk a gyűjtésben részt vevő önkéntes segítők jelentkezését, illetve a konkrét felajánlásokat. Egyéb információ: Oberth József, 06-20/912-71-62 (12 és 18 óra között hívható).

Megköszönve minden támogatást,
a Józan Babák Klub munkatársai és önkéntesei

2012. január 15.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése