EGYETEMEK ÉS HALLGATÓK RÉSZÉRE

Józan Babák Klub - Multidiszciplináris Szabadegyetem

Örömmel vettük az elmúlt években és jelenleg is, hogy számos egyetemről és szakról jelentkeztek a Józan Babák Klubba önkénteskedni, intézménylátogatni, gyakorlatot teljesíteni, szakdolgozatot írni. Annak érdekében, hogy a sokféle igényt csekély szervezési kapacitásunkkal is kielégíthessük, a továbbiakban önállóan koordináljuk a nálunk megjelenő hallgatókkal kapcsolatos feladatokat. 

Szeretettel várunk, ha szociális munkás, addiktológiai konzultáns, pszichológus, orvos, jogász, szülésznő, csecsemő- és kisgyermeknevelő, védőnő hallgató vagy, illetve bármely rokonszerű szakmát sajátítasz el, hasonlóan akkor is, ha még nem, de a későbbiekben szeretnél egyetemre járni.

Külön is invitáljuk azokat, akik korábban vagy aktuálisan pszichoaktívszer-használati problémával élnek, pszichiátriai kezelés alatt állnak, bántalmazás áldozatai, hajléktalanok, szexuális szolgáltatásokat nyújtanak, és jelenleg tanulnak, vagy a jövőben szeretnének felsőfokú tanulmányokat végezni.

Jelentkezni a jozanbabakklub@gmail.com címen lehet. Ezt követően egyeztetjük a jelentkező tanulmányokkal kapcsolatos terveit, igényeit. A már bekapcsolódott érdeklődőkkel kéthetente találkozunk, amikor változó tartalommal, mindig az aktuális feladatokkal foglalkozunk. 

Időpont és helyszín: 

Páros héten pénteken, 18 órától,
1085 Budapest, Baross utca 28., földszint 2., 2-es kapucsengő

Általánosságban:
- ha a Józan Babák Klubban szeretnél tapasztalatot szerezni, hosszabb gyakorlatra és önkéntesként is várunk! (Igazolást kizárólag teljesített feladatokról és óraszámokról állítunk ki.)
- Kérjük, hogy bármely feladat kapcsán minél korábban jelentkezz, különösen akkor, ha interjúkat szeretnél felvenni, mert erre korlátozottak a lehetőségek!
- Javasoljuk, hogy ha szakdolgozatot szeretnél írni pszichoaktívszer-használó és/vagy mentális zavarral élő várandós nőkkel, szülőkkel és gyermekeikkel kapcsolatos témáról, mielőbb írd meg ebbéli szándékodat, akár már tanulmányaid elején!

Bármely addigi vagy későbbi kérdésben, írj a jozanbabakklub@gmail.com címre!

2018 első félévi alkalmak: január 12., 26., február 9., 23., március 9., 23., április 6., 20., május 4., 18., június 1., 15., 29.

***

Egyéb esetekben is:
  • Előzetes egyeztetés után, az intézmény, a szak és a konkrét feladat megadásával. Jelentkezni kizárólag a jozanbabakklub@gmail.com címen lehet;
  • Intézménylátogatókat minden hónap első csütörtökén 16-tól 17 óráig;
  • Gyakorlat vagy szakdolgozat írása esetén az alábbi irodalom megismerése szükséges:
  1. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szakmai irányelve a pre-, peri- és posztnatális mentális zavarok baba-mama-papa egységében történő kezeléséről, 2017;
  2. A Józan Babák Klub 2014. június 10 -ei javaslata a várandósgondozásról szóló 26/2014. (IV. 8.) EMMI rendelethez kapcsolódó addiktológiai szakmai irányelvre, 2014;
  3. Gyermekvállalás és droghasználat - szakmai ajánlás alacsonyküszöbű szolgáltatások részére. 2011;
  4. Gyermekvállalás és droghasználat. Szerkesztők: Kaló Zsuzsa, Oberth József. 2011;
  5. Droghasználó várandós nők és gyermekeik ellátása. Szerkesztők: Dr. Rigó János Jr., Oberth József, Sógorka Ildikó. 2009.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése